Педагогічний керівник:
- Районний конкурс МАН: III місце
Авокадо – вічнозелене дерево з сімейства лаврових з їстівними плодами, походить із Центральної Америки.
М'якоть фрукта схильна до ферментативного потемніння, і швидко стає коричнюватою після контакту з повітрям.
Книга рекордів Гіннесса зафіксувала авокадо як "найкорисніший фрукт у світі".
Плід авокадо використовується для приготування різних страв в залежності від країни та материка.
Авокадо - надзвичайно корисний та є одним з маленьких їстівних див природи, що позитивно впливає на здоров’я людини.
Кісточка від авокадо має бактерицидні і фунгіцидні властивості, тобто здатна нейтралізувати дію різних шкідливих мікроорганізмів.
Екстракт, отриманий із кісточки авокадо, зменшує запальний процес, який викликається в організмі людини.
Плід авокадо сам по собі дуже калорійний, в ньому немає шкідливих жирів і цукру, зате він багатий вкрай корисною олеїновою кислотою, яка розщеплює вже накоплений холестерин в крові та перешкоджає його утворенню.
Для того, щоб виростити авокадо в кімнатному приміщенні, потрібно брати кісточку з дозрілого плоду. Витримуючи її в воді загостреним кінцем вгору, через місяць з’являється білий кореневий стержень, а через 45 днів паросток. Висаджувати паросток потрібно в універсальний грунт з рН 6,8-7,2, таким чином, щоб роздвоєння, з якого видніється паросток , не було засипане грунтом. Горщик з висадженим авокадо потрібно тримати на освітленому місці без прямого попадання сонячних променів, щоб уникнути опіків листя. Доглядаючи за деревцем потрібно поливати відстояною водою кімнатної температури. За 4 місяці виростає авокадо з великими листками заввишки 40-45см.
Секцiя: Ботаніка. Зоологія, ветеринарія та зоотехніка